Coronavirus FAQ

Det er noget af en jungle at finde rundt i informationen om Coronavirus, og vi forstår dine bekymringer. Hos Bella Vista Travel sidder vi klar til at hjælpe dig.

Situationen udvikler sig løbende, så hvad der var rigtigt i går, er det måske ikke i morgen. Karantæneregler og annulleringsvilkår kan være forskellige fra destination til destination, fra flyselskab til flyselskab, og fra rederi til rederi. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe med opdateret viden både til dig, der allerede har bestilt en rejse, og til dig, der drømmer om at gøre det.

Ofte stillede spørgsmål
Jeg skal ud og rejse, hvordan skal jeg forholde mig?
Du bør først og fremmest søge informationer via officielle kanaler, såsom Sundhedsstyrelsen, Seruminstituttet og Udenrigsministeriet (se henvisning nederst).

Udenrigsministeriet har d. 13. marts 2020 meldt ud at hele verden nu anses for værende "orange", og de fraråder dermed alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - foreløbig en måned frem dvs. fra 13. marts og til og med 13. april. Samtidig følger en anbefaling om, at alle danskere i udlandet bør rejse hjem. Læs mere på UM.dk 

Jeg vil gerne afbestille min rejse, kan jeg det?

På baggrund af Udenrigsministeriets udmelding d. 13. marts 2020, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes til hele verden t.o.m. 13. april 2020, har du ret til at afbestille din pakkerejse og få værdien af rejsen refunderet. Helt konkret har du ret til refundering, hvis der er mindre end 7 dage til afrejse. Dette gælder også selvom de ændrede rejsevejledninger er gældende til 13.april 2020. Du kan med andre ord ikke vederlagsfrit afbestille din rejse nu, hvis din afrejse først er planlagt efter 13. april 2020, hvor situationen kan se anderledes ud.  

Bemærk, på nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at oplyse om afbestilling af din rejse betyder, at du får et tilgodebevis, så du kan gennemføre rejsen på et senere tidspunkt, eller får rejsens værdi tilbagebetalt kontant. Vi kan heller ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår dette er afklaret. Pakkerejseloven anses på visse punkter - i denne ekstreme situation - for at være trådt ud af kraft, og derfor afhænger udfaldet af politiske drøftelser herom. Vi skal dog understrege, at der ikke er tvivl om, at du får værdien af rejsen refunderet. Det er kun et spørgsmål om, hvordan og hvornår, som p.t. er uafklaret. 

Jeg befinder mig i udlandet nu, hvad gør jeg?

Udenrigsministeriet ændrede d. 13. marts 2020 rejsevejledningerne, så alle lande i verden nu er "orange" (lande hvortil ikke-nødvendige rejser frarådes). Samtidig anbefalede man de rejsende i udlandet om at komme hjem. Du beslutter selv, hvorvidt du ønsker at rejse hjem før rejsens planlagte hjemrejsedato. Skulle du ønske at komme hjem før tid, anmoder vi om, at du kontakter os pr. mail på info@bellavista.dk, og så er vi naturligvis behjælpelig med at arrangere din hjemrejse. Vi skal dog gøre opmærksom på, at en ændret hjemrejse i de fleste tilfælde vil betyde en meromkostninger, som du selv skal dække. Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab for at høre, om de eventuelt dækker omkostninger ved tidligere hjemrejse.  

Jeg kan ikke komme i kontakt med jer, hvad gør jeg?
Vi har mange kunder, som skulle have været afsted på rejse i de kommende uger. Vi er i fuld gang med at kontakte alle – og vi kontakter også dig. Vi er dog nødt til at prioritere de mest akutte sager først, hvilket vil sige i dato-orden iht. afrejsetidspunkt. Har du først afrejse om 7 dage eller mere, kan der gå noget tid før du hører fra os. Du behøver ikke kontakte os, da vi har styr på alle rejsende og ved, hvordan deres rejseplaner ser ud. Skulle du alligevel have behov for at kontakte os, så beder vi dig venligst sende os en mail på info@bellavista.dk - i det vi p.t. har lang ventetid på telefonen. 

Jeg vil gerne planlægge sommerferie, men tør jeg bestille en rejse nu?
Hvis du booker din sommerferie hos os mellem 1. marts og 30. april 2020, giver vi dig ekstraordinært mulighed for, at du kvit og frit kan afmelde din rejse helt op til 14 dage før afrejse. Tilbuddet gælder en lang række af vores rejser, med afrejse til og med 31. juli 2020, og uden at du skal fortælle os årsagen til dine ændrede planer. Du kan med andre ord bestille din ferie hos os med ro i maven. 

Jeg er generelt bekymret og vil gerne vide mere, hvad gør jeg?
Vi henviser til Sundhedsstyrelsen, som har oprettet en særlig hotline vedrørende coronavirus/COVID-19. Du kan ringe på telefon 70 236 236 dagligt mellem 10.00-17.00. Se også Coronasmitte.dk, som er myndighedernes fælles hjemmeside vedrørende Corona.

Vi sætter stor pris på forståelse i denne svære tid, og vi anmoder om jeres fortsatte forståelse i tiden, der kommer - tak! 

For yderligere information henvises til

Udenrigsministeriet

Sundhedsstyrelsen

Statens Serum Institut

Politiet

Brug for rådgivning?

Lad os sammen finde frem til den helt rigtige rejse
Hvor vil du hen?
*
Hvornår?
*
Hvor lang tid?
*
Navn
*
Email
*
Telefon
*
Dine ønsker...
*
Page Url
SpamControlField

Eller ring til os på 70 236 236