Frankrig Dordogne Chateau Castlenaud Flod Ogchateau Beynac

Rejser til Dordogne

Ferie med gastronomi, historie og spektakulær natur

I det sydvestlige Frankrig, som alt for få danskere besøger, ligger departementet Dordogne i regionen Aquitaine. Hovedbyen er Périgueux ca. 1½ times kørsel øst for Bordeaux, som du typisk flyver til.

Hvad skal du opleve i Dordogne?

De store attraktioner og seværdigheder i Dordogne er enestående natur, masser af historie og ikke mindst fantastisk mad suppleret af skønne vine. Her er pittoreske middelalderbyer, og de store floder Dordogne, Vézere og L’Isle snor sig gennem bølgende landskaber og kløfter, hvor gamle fæstninger overvåger sceneriet. Oplev idyllen og de store markeder i Perigueux og Sarlat-la-Canéda, den befæstede by Domme og smukke St. Leon sur Vézere. I bjergene er store grotter som drypstenshulerne Gouffre de Proumeyssac, Cro-Magnon-mandens findested i Les Eyzies de Tayacer og hulemalerier i Lascaux-grotten.

Gastronomi i Dordogne

I Dordogne finder du specialiteter som trøfler, valnødder og naturligvis vine og hedvine med f.eks. den lokale vin de Bergerac og flere hos naboen Bordeaux, hvor St. Emilion kan være et fint stop på vejen til lufthavnen. Egnen har mange gode restauranter inklusive på Michelin-niveau.

 

Tal med din rejserådgiver om rejser til Dordogne i Frankrig.

Rejser til Dordogne

Få inspiration til nye rejser i din indbakke

Skriv dig op til vores nyhedsbrev