Belmond Afloat Amaryllis

Lykken er Belmond & Bourgogne

En verden i luksus med Belmond Afloat in France

Det har været en vidunderlig uge på flodkrydstogt i Bourgogne med Belmond Afloat in France. Og ja, du har nok allerede luret temaet: At nyde en verden i luksus og forkælelse og ikke mindst smage på udsøgte vine fra Côte d’Or og Bourgogne. Læg hertil besøg på lokale markeder og i smukke byer. Og forestil dig at sidde på dækket eller dase i poolen med udsigt til enestående landskaber. Hvis du kan det, er du klar til at læse med. 

 

Belmond-navnet skabte forventning

Du kender måske Belmond fra vidunderlige hoteller fyldt med historie, luksus og charme og fra eksklusive togrejser som Venice Simplon Orient Express. Det er noget af det ypperste, du kan forkæle dig selv med. Jeg var derfor meget spændt på at få indblik i deres flodkrydstogter i Frankrig. Belmond-navnet er garant for en oplevelse ud over det sædvanlige. Og den fik jeg til fulde med Belmond Afloat in France!

Flodkrydstogter i særklasse

Belmond Afloat in France er flodkrydstogter i særklasse. Du glider ad Frankrigs floder i en privat verden af luksus og elegance, for hele båden er din med fuld besætning inkl. kok. Det er som at være "rockstar in privacy". Din helt egen båd og al den komfort. Det er en fantastisk følelse. Du kan bare slappe helt af. Alt er inkluderet fra gourmetmad og vine til udflugter. Få inspiration fra det, som jeg oplevede, og ring gerne 70 236 236, så kan jeg og mine kollegaer fortælle mere.

Læs mere om Belmond Afloat in France

Fra Dijon til Saint-Léger-sur-Dheune

Mit flodkrydstogt i Frankrig gik ad kanaler og floder fra Dijon til Saint-Léger-sur-Dheune. Og hvor mange nok tænker sennep, når man siger Dijon, så tænker jeg nu på den champagne, der bød mig velkommen ombord ved en reception, hvor jeg kunne lære besætningen at kende. Der var to stuepiger/tjenere, en kaptajn, en matros, en guide til udflugterne og en kok, der tryllede med de lokale råvarer fra morgen til aften. Jeg følte mig hjemme med det samme. Ikke fordi det er sådan derhjemme, men du føler dig bare så velkommen.

Amaryllis: Et Paradis til otte

Mit hjem på de franske floder og kanaler var Amaryllis. Det er en båd med plads til maksimalt otte gæster. Der er fire smukke kahytter. De tre er nedenunder med højtliggende vinduer, og den sidste er ovenpå. Kahytterne er helt som et hotelværelse med samme faciliteter inkl. badeværelse med hårprodukter og føntørrer osv. Her er også spisestue, opholdstue, et lille barområde, og på dækket er der et stort bord og behagelige stole, som kan justeres i ryggen, når man skal sole. På dækket er der en pool. Den er måske ikke olympiske mål, men den er 180 cm dyb, så den føles super fin, og der er plads til et par svømmetag. Afkølingen fejler bestemt ikke noget.

Livet ombord

Morgenen starter med, at der er dækket et stort morgenbord med frisk frugt, friskpresset juice, alverdens lækkerier og dagens ”varme specialitet” fra kokken. Du kan også bestille æg, bacon osv. Kl. 9 sejler man. Der er mange sluser, så du kan vælge at gå eller cykle langs flodbredden nogle steder for at røre dig lidt. Så stiger du bare ombord ved næste sluse. Kl. 12.30 lægger du til for dagen. Det er tid til frokost og udflugter. Om aftenen serveres en 4-5 retters menu, og når du er klar, er der blot få skridt til sengen. Det er med andre ord lige til at holde ud.

Du kan være med til at bestemme oplevelserne

Ruten ligger fast, men før du rejser hjemmefra bliver du kontaktet og spurgt, om du har særlige ønsker til oplevelser. Du kan også gå med kokken til markedet for at vælge råvarer til dagens menu. Og personalet er utroligt gode til at lytte og handle. Jeg nævnte en dag, at jeg elsker skaldyr. Næste dag var der skaldyr både til frokost og aften. Vi smagte også mange gode oste. De hørte, at den ene var jeg helt vild med. På afrejsedagen lå der derfor fire oste vacuumpakket til at tage med hjem. 

Fantastiske udflugter

Hver dag efter frokost kommer en "van" til gæsterne og guiden, der ved utroligt meget. Den ene dag havde vi dog et spørgsmål, han ikke kunne svare på. Samme aften var der et postkort på sengen med svaret. Det er de små detaljer, der gør forskellen. Jeg skal ikke trætte dig med alt her, men vi var på byvandring i det gamle Dijon med marked og Palais des ducs de Bourgogne. I Beaune så vi mageløse Hôtel-Dieu. I Rully var der udflugt til Chäteau de Germolles, og den aften må have været kokkens fridag, for vi blev kørt til en lokal Michelin-restaurant for at få aftensmad. :-)

Vidunderlige vinsmagninger

Jeg har fået lov til at besøge de vildeste vinslotte og smage på de skønneste vine. Der er simpelthen vinsmagning hver eneste dag. Vi lagde ud med Clos de Vougeot, hvor Chevaliers du Tastevin har hovedkvarter i slottet fra middelalderen. Det er verdens mest berømte vinbroderskab. Forstil dig også at stå ved Domaine de la Romanée-Conti og vide, at deres Romanée Conti 2015 koster små 300.000 kr. For 1 flaske. Den Bonnes-Mares Grand Cru, vi smagte ude i en vinmark ved Domaine Drouhin Laroze, virker jo herefter helt rimelig i pris til kun 2.300 kr. flasken. Spøg til side: Det var enestående.

Går ikke på kompromis med noget

Når du kommer hjem til skibet, er der allerede sendt en sms om forventet ankomsttid, så personalet står klar med drinks. Så sidder man lige og snakker lidt, og du bliver spurgt, hvornår du ønsker middag, og om du vil spise inde eller ude.

Selvom det er et lille skib, går Belmond Afloat in France ikke på kompromis med noget. Det er Belmond-standard hele vejen. Personalet er super professionelle, men meget personlige, og det er det samme personale hele sæsonen. De fleste er der i mange år. Det kan jeg godt forstå.

Læs mere

Ring til os på 70 236 236 for at høre mere om Belmond Afloat in France. Det er en oplevelse, man aldrig vil glemme. Lykken er vitterligt Belmond & Bourgogne.

Få inspiration til nye rejser i din indbakke

Skriv dig op til vores nyhedsbrev